Toerclub Nieuwleusen

TCN op Strava

Volg ons op Facebook

We mogen weer in groepen samen fietsen. Hoe gaan we dat doen?


Eindelijk is corona weer op z'n retour en mogen we weer gezamenlijk op pad. Dat is fijn. We doen dat natuurlijk zo veilig mogelijk, voor jezelf en voor jouw wielervrienden binnen onze club. En daarvoor zijn regels waar we ons voorlopig aan moeten houden. De regels voor buiten de club kennen we allemaal. Maar, hoe gaan we dat doen binnen de club? Jullie hebben allemaal de mail van de NTFU ontvangen met de adviezen. Die gaan we vertalen voor onze club, sommige regels wat strakker dan de andere.

We begrijpen heel goed dat er bij velen onder ons de angst er nog wel in zit. Ook bv omdat men nog niet volledig is gevaccineerd, ook omdat je niet weet van een ander hoe die ander waarmee je in een groep gaat fietsen buiten de club met de regels om gaat. We moeten onder elkaar vertrouwen opbouwen, voor dat vertrouwen kan iedereen zorgen. Ook is het zo dat het verschil in niveau mogelijk ontzettend groot is, sommigen hebben het afgelopen jaar wel heel veel gefietst, anderen weer weinig tot misschien wel helemaal niet. Dit betekent ook dat we heel voorzichtig gaan beginnen in groepen en dat we nog meer als voorheen rekening met elkaar moeten houden. Heb begrip voor elkaars situatie en ga daar gepast mee om. Dit geldt voor op de weg en in het bos.

Hoe gaan we dat doen?

Eerst de basisregels:
- houdt altijd 1,5 meter afstand van mekaar. Dus bij het verzamelen, bij naast elkaar fietsen (die 1,5 meter is echt wel een dingetje ivm veiligheid corona versus verkeersveiligheid), bij stoplichten, etc.
- Vanzelfsprekend en bekend: blijf bij klachten thuis. Spreek mekaar aan als dat nodig mocht zijn.
- Hoesten en proesten en neus snuiten doe je helemaal achteraan in het peloton.

Op de weg:
Ga alleen op pad met een wegkapitein per groep. Groepsgrootte maximaal 10 (indien meer dan opsplitsen). Bepaal voorlopig zelf binnen jouw groep in goed onderling overleg de route, de afstand en het tempo. Start voorzichtig op zodat we weer aan mekaar kunnen wennen. Kies voorlopig routes met brede rustige wegen, vermijd zo veel als mogelijk fietspaden en stoplichten.
- Zaterdagmiddag verzamelen op de Punthorst om 13:30 uur.
- Dinsdagavond verzamelen de dames om 19:00 uur op de Punthorst.
- Maandagavond + Woensdagavond gemengd verzamelen om 19:00 uur op de Punthorst.

In het bos:
- Voor de regels zie hierboven. Verzamelen op woensdagavond om 19:00 uur en op zondagochtend om 09:00 uur bij Bos Bedden.

We gaan dit voorlopig zo doen tot de zomervakantie (10 juli) en wachten de verdere ontwikkelingen de komende maanden van corona af. Hopelijk kunnen we dan na de zomervakantie weer helemaal los en komt er daarna geen 4e golf. Dat kan alleen als we in Nederland een hoge vaccinatiegraad halen de komende maanden. Dus, laat je vaccineren. Bescherm jezelf en anderen. Dit is van groot belang in een peloton waarbij je uren samen op pad bent, hopelijk na de zomervakantie weer schouder aan schouder.

Nog even de link van de NTFU:
https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1171/hoe-gaan-we-als-vereniging-veilig-op-pad?utm_medium=email

indelijk is corona weer op z'n retour en mogen we weer gezamenlijk op pad. Dat is fijn. We doen dat natuurlijk zo veilig mogelijk, voor jezelf en voor jouw wielervrienden binnen onze club. En daarvoor zijn regels waar we ons voorlopig aan moeten houden. De regels voor buiten de club kennen we allemaal. Maar, hoe gaan we dat doen binnen de club? Jullie hebben allemaal de mail van de NTFU ontvangen met de adviezen. Die gaan we vertalen voor onze club, sommige regels wat strakker dan de andere.

Zoeken

Sponsoren

lnterimair-transp.pngkorterink.pngTibben.pngMussche.pngRabobank.pngBos-Bedden-transp.pngeffeweg-transp.pngEngel-transp.pngHeetebrij.pngLindenholz-trans.png